Vad tänker han

3060S-R 

… mannen från televerket när han ”klipper kablarna”. Kanske som jag, att här faller delar av mången Malmöbos historia till marken. Här kan man ännu skönja det som en gång måste ha varit nytapetserade väggar och mot dem stod väl någons soffa och någon annan satte kanske sin allra första TV-apparat där.  Jag är inte helt säker på när dessa hus byggdes, men troligtvis ganska tidigt på 1900-talet och lägenheterna var med dagens mått små, men rymde många ändå. Jag kan föreställa mig en mattebom på gården, höra ungars stoj och spårvägslarmet från Östra Förstadsgatan.

Tänk om någon kom med sitt album och sa: Se här! I det huset bodde jag på fyrtio- och femtiotalen och här sitter vi julafton 1953. På den här bilden visar mor de blommiga kaffekopparna som hon fick i julklapp av mig, Den julklappen köpte jag hos Dagmar Svenssons på Föreningsgatan för min allra första lön. De kopparna har jag själv nu …

Rivning av husen mellan Hermansgatan och Drottninggatan i maj 1973. Foto Rickard Bengtsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.