Hjalmar Gullberg-sällskapet

… firar 20 år och ger ut denna skrift på temat vänskap. Flera av bidragen i boken skildrar skaldens förhållande till några av hans vänner, men även andra infallsvinklar avhandlas. Här behandlas vad som står att läsa om Hjalmar Gullberg i arkivhandlingar i Malmö, hans och andra författares kontakter med Danmark under ockupationstiden och det presenteras en inträngande studie om hur diktarens barndomsupplevelse av övergivenhet har präglat författarskapet. 

Vänskaper kan beställas från Den Bildens/Malmöblickars bokgalleri som du hittar här: Bokgalleriet.

4 tankar kring ”Hjalmar Gullberg-sällskapet

 1. Robert Boström

  Hej

  Läste häromdagen något av Hjalmar Gullberg från Sydsvenskan…tror det var från 40-talet, där HG jämförde näktergalen och koltrasten. Minns dock inte var jag läste det. Kanske vi vet?

  Bästa Hälsningar
  Robert

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Hej Robert!
   Har letat på nätet efter Gullbergs jämförelse av näktergalen och koltrasten, men har ännu inte hittat något. Letar vidare och hojtar om jag ser något som kan stämma med det du läst.
   Bästa hälsningar
   Karin

   Svara
   1. Sven Kristersson

    Hej!
    Jämförelsen – och den komiska kritiken – av näktergalen finns hos Carl Fehrman i hans Gullbergbok. ”Många menade nog att koltrastens folkviseton hade en varmare och djupare klang – det fanns kritiker som menade …etc.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.