En runda till!

Det slår mig nu att det är ovanligt mycket barn med på tidigare bild  från Gustav Adolfs torg  ”cirka 1910”. 

Så den här figuren ovan som för tankarna åt sprattelgubbehållet. Kan det vara Barnen dag? 
Själv har jag ingen bild som kan komplettera/bekräfta detta och efter mycket letande i andra arkiv hittar jag till slut nedanstående bild märkt ”Barnens dag 1910” i Sydsvenskans bildarkiv bilderisyd. Det mesta pekar väl på att de båda bilderna är tagna vid samma tillfälle och nu ser jag dessutom bygget, Wesselshuset, lite bättre. Jag dristar mig till att tillfälligtvis låna bilden så att ni får se. 

Jag hittar inte särskilt mycket skrivet om Barnens dag från här tiden mer än att den första anordnades i Stockholm år 1905 och så lite spridda skurar på Wikipedia. Nöjer mig för ögonblicket och lämnar nu Barnens dag på Gustav Adolfs torg och sista etappen av Wesselshusets uppbyggnad år 1910.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.