Nej, jag stod inte på Limhamnsvägen

… i förra inläggets bild från Potatisåkern. Det gör jag däremot nu och följer Limhamnsvägen fram till första tvärgatan, Marietorps allé, där jag tar vänster …


Foto Bo F. Mårtensson Malmö Museer

Huset ovan hade adress Limhamnsvägen 54 i kvarteret Västerfallet. 


Foto Bo F. Mårtensson Malmö Museer

Det låg på hörnet Limhamnsvägen och Marietorps allé. Huset hade tre våningar och det har faktiskt huset på 80-talsbilden nedan också, men bottenvåningen skyms lite av muren. 


Foto Beryl Wedmo

Då måste det vara husets baksida jag ser från Marietorps allé och har då Limhamnsvägen bakom huset. Håller mitt resonemang är huset borta sedan länge. Jag tror faktiskt att jag är rätt på det, men låter inlägget ligga till sig ett tag …

2 tankar kring ”Nej, jag stod inte på Limhamnsvägen

 1. Evert Rydberg

  Bilden är tagen från det som hette Beritta Gurrislyckan min far arrenderade dessa tre tunnland stora område.Det gränsade till Limhamnsvägen Beritta Gurrisgatan och Marietorps Alle.. Stugan som står där bilden är tagen har jag en bild av.

  Svara
  1. Karin Lövgren Nilsson Inläggsförfattare

   Tack för ditt bidrag till inlägget, Evert! Med lite tålamod och läsarhjälp klarnar det mesta! Jag ska nu ta fram kartan och titta efter dina instruktioner.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.