Nu flyttar hon in …

aida

… en opera om kärlek över alla gränser.

Den etiopiska prinsessan Aida har tagits i fångenskap i Egypten och blivit slavinna åt Faraos dotter Amneris. Aida och Radamès, som är egyptisk general och Amneris tilltänkte make, drabbas av passionerad kärlek till varandra. Deras kärlek är omöjlig och Aida följer honom självuppoffrande i graven.

Med Aida skapade Giuseppe Verdi (1813- 1901) ett musikaliskt mästerverk där han förenar italiensk skönsång med fransk grand opera. När han skrev Aida var han redan världsberömd. Vanligt folk visste vem han var, inte minst som förkämpe för Italiens enande.

Uruppförandet av Aida på den egyptiska operan 24 december 1871 blev en stor framgång. När operan ett par månader senare sattes upp på La Scala i Milano, var framgången minst lika stor och Aida har sedan dess ständigt spelats på en scen någonstans i världen.

Regissör Staffan Valdemar Holm och scenograf/kostymdesigner Bente Lykke Møller är radarparet som sätter upp operan. Välkända i Malmö sedan 1990-talet då Staffan var chef för Malmö Dramatiska Teater och de båda gjorde en mängd uppmärksammade upsättningar på Hipp och Intiman. Det är dock första gången de gör en uppsättning på Malmö Operas stora scen.

Aida har premiär på Malmö Operas stora scen den 20 mars och spelas till 7 juni 2015.

Mer info om föreställningen, Malmö Opera eller för biljettbeställning klicka här: Malmö Opera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.