Skarpskyttar med Malmö Best Patent

valskvarnen

Enligt en arikel i Sydsvenska går snart det sista mjöltåget från Lantmännens kvarn, Malmö Stora Walskvarn på Norra Neptunigatan. Spåren ska rivas upp och det ska byggas en omlastningsramp på Kolgatan. Lantmännen lär inte ha några planer på att flytta verksamheten från Malmö och det låter hoppfullt. Jag och många med mig har längde varit oroliga för kvarnens framtid.

En annan artikel berättar om gårdagens match mellan MFF och IF Elfsborg och den låter trots Malmös skarpskyttar kanske inte riktigt lika hoppfull. Det där med ribbor är ju inte bra, men Malmö kämpar och jag rör ihop detta inlägg med att bjuda på förstärkning i form av andra skarpskyttar ur Recepter för bakning med Malmö Best Patent från 1914. Det går precis lika bra med Lantmännens Best Patent, det är samma sak och kanske till och med lite bättre så brännvinsmängden behöver därför icke ökas.

Skarpskyttar (12-15 st)

Smördeg: 250 g Malmö Best Patent, 1 del. vatten, 1msk. brännvin, 1/2 ägg, 425 gr. smör.
Till pensling: 1 ägg, 1 kkp strösocker, 50 gr. sötmandel.
Till fyllning: 3 del. tjock grädde, vaniljsocker.
Beredning: Smördegen beredes som fin smördeg. Degen kavlas ut och utsporras till smala remsor, som viras kring blockrör. De penslas sedan över med ägg och beströs med fint hackad mandel och socker. Bakelserna gräddas i het ugn. När de äro färdiga, tagas de ut, och bleckrören tagas bort. Sedan de kallnat, fyllas de med grädden, vispad till hårt skum och blandas med vaniljsockret.

Då bakar vi, plockar fram cellofanpåsar och ljusblå band och succén är given – på alla plan!

msv bloggen

2 tankar kring ”Skarpskyttar med Malmö Best Patent

  1. Karin Sixtensson

    Ja, det lät verkligen hoppfullt! Har varit orolig länge för ”Det gula slottet”. För att fira tycker jag vi skal försöka baka kakorna. Vad sägs?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.