Det är sent på dagen

i-h-2

… noterar jag med hjälp av skuggorna på husväggen när paret Ida och Hjalmar Lindberg hälsar en kameraförsedd gäst välkommen eller kanske tar adjö av densamme utanför sitt hem på Klabbagården, Riddaregatan 28, i Limhamn. Jag är väl förtrogen med både paret och adressen även om denna bild är tagen i slutet av 1910-talet. Granarna vid entrén berättar om att det måste vara kring jultid. Mina minnen av paret är av långt senare datum, men de ser ändå ut ungefär som jag minns dem från min barndom. 

Jag noterar att taket över entrén ser annorlunda ut om jag jämför med minnet och senare bilder och det tycker jag är lite synd. Detta är vackrare …

Tidigare inlägg om gården kan du läsa här: Kladden, Kladdagården och Klabbagården.

Foto: Ur Leif Larssons släktalbum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.